Ken je #keepingitreal op Instagram? 

Als je op deze hashtag zoekt krijg je duizenden foto’s en verhalen te zien van de dingen zoals ze echt zijn. Embarrassing? Soms. Eerlijk en oprecht? Altijd. En is dat niet wat we eigenlijk ook willen wanneer we fotoshoots doen? Echte emotie. Geen stijve poses, maar de mensen zoals ze echt zijn.


In mijn ééndaagse training 'How to keep it real' leer ik je graag hoe ik dat doe! Deze praktische training is gebaseerd op de introductie in Moment Design en is aangevuld met met mijn jarenlange ervaring.
Loveshoot met fotograaf Peter Lammers

Als je aan Moment Design denkt kan het wat zweverig en vaag klinken. Peter vertelt duidelijk over de techniek en maakt deze praktischer en concreter en licht dit goed toe met duidelijke voorbeelden. In zijn training is hij open en eerlijk. Hij vertelt openhartig over zijn eigen ervaringen en hoe dit hem de afgelopen jaren heeft beïnvloed in zijn dagelijkse (werk-)leven.

Sandra van den Berg

Is dit herkenbaar?

  • Je zoekt een methode waardoor al je reportages gewoon lekkerder lopen?
  • Je twijfelt wel eens aan jezelf en/of je werk?
  • Iets zelfverzekerder zijn tijdens je werk kan geen kwaad?
  • Je wilt graag meer spontane(re) foto's maken?
  • Je wilt betekenisvollere foto's maken die echt waarde hebben?

Een paar onderdelen uitgelicht:

Moment Design shoot Peter Lammers

Praktijk

Wat ik je vertel laat ik ook meteen zien in de praktijk. Ik merk dat er dan veel op zijn plek valt. Je mag mee fotograferen, maar alleen kijken is ook prima. Als je het aandurft mag je zelf ook het koppel aansturen. De foto's mag je gebruiken voor eigen doeleinden. Zo hoef je niet te wachten tot je eerstvolgende opdracht én heb je meteen tof portfolio materiaal dat je kunt gebruiken op je website en socials. 

Superfeel Jesh de Rox

De theorie

Ik volg als enige Nederlandse teacher de laatste versie van het model van bedenker Jesh de Rox. Deze theorie bestaat uit vijf pijlers: Wonder, Connection, Scene, Prompt en Emotion. Het stellen van vragen en het geven van opdrachten (Prompt) is een belangrijk onderdeel van de methodiek (hier hebben wij zelf ook een boek over geschreven), in deze training gaan we hier ook dieper op in. Uiteraard komen de ander pijlers ook aan bod. Ik ben een officiele Moment Design teacher. 

How to keep it real - Peter Lammers

How to keep it real

How to keep it real bestaat uit de introductietraining Moment Design aangevuld met mijn jarenlange praktijkervaring als fotograaf. Het is een super complete training die voor elke fotograaf die 'mensen' fotografeert geschikt is. 

Moment Design training Peter Lammers

Kan ik dit ook?

Deze training is geschikt voor elke fotograaf die mensen op de foto zet. Het maakt niet uit of dat gezinsreportages, portretten, kindershoots of bruiloften zijn. Zelf bij zakelijke (portret) fotografie of in uitvaartfotografie kun je deze methode toepassen, ik vertel je graag hoe je dat kan doen. 

pixel
Miranda Apeldoorn

De stellen zijn echte mensen, geen modellen, want dat zijn het soort mensen dat je zelf ook voor je camera krijgt. Je krijgt handvatten en tips over hoe je zorgt dat mensen zich voor je camera ontspannen en hoe je zowel foto’s verzamelt van alle belangrijke mensen en momenten als foto’s die fris, nieuw en creatief zijn.

pixel
Gerbert Voortman

Gezien de resultaten van de praktijkoefening met een stel ben ik zeer enthousiast over deze methode en ga deze absoluut toepassen in mijn toekomstige werk.

pixel
Nicole van Gurp

Het meest waardevolle wat het mij heeft opgeleverd is dat je door dit toe te passen niet alleen prachtige foto’s krijgt, maar ook een waardevolle herinnering aan de fotoshoot zelf. Zodat als je de foto’s bekijkt, steeds weer dat warme gevoel krijgt. En daar houden zowel de mensen als ikzelf een heel mooi, voldaan en trots gevoel aan over! 

pixel
Sharon van Eunen

Ik heb even getwijfeld of ik wel mee zou doen met de training omdat ik twijfelde of dit wel wat voor me was. Ik ben vrij onzeker en vindt het lastig mensen aan te sturen dit heeft me dan ook over de streep getrokken om toch mee te doen met de training en eens te ervaren wat het is en hoe het werkt.  

Profielfoto Peter Lammers

Over Peter Lammers

Ik ben introvert. Daarom vind ik het 'aansturen' van mensen die bij mij op de foto gaan best lastig. De handvatten uit de Moment Design techniek gebruik ik om mensen als zichzelf op de foto te zetten zonder poseer gedoe. De methodiek veelomvattend maar je kunt er zoveel mee bereiken! Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en voor het krijgen van meer (zelf)vertrouwen. Ik help je graag om je te laten groeien als mens én als fotograaf.

Overtuigd? Schijf je nu in!

Binnenkort nieuwe data!

Moment Design training Peter Lammers

€ 325,- ex.

Moment Design door Peter Lammers

Locatie Deventer

Goed om te weten

  • Gedurende het jaar bieden wij diverse ééndaagse workshops en trainingen aan.
  • Alle tarieven zijn exclusief btw. Vraag naar de voorwaarden.
pixel
Robin Tijsen
De foto's die Peter maakt vind ik echt sfeer vol. Afgelopen zondag een training 'How to keep it real' gevolgd. Super interessant en alles wordt op een duidelijke en leuke manier verteld. Prima te volgen. De locatie was top en alles perfect volgens de richtlijnen.
pixel
Karin Bernd Jansen
Geweldige interactieve workshop. Kleine groep met veel mogelijkheden tot het stellen van vragen. Je gaat met veel bruikbare tools weer naar huis.
pixel
Yvonne Ros

In juni heb ik de introductieworkshop gevolgd. Weer een hoop bijgeleerd en mooie mensen ontmoet.  Ik kan hier meteen mee aan de slag en mij nog verder verdiepen in de methodiek. Ik kijk uit naar november wanneer de vervolgopleiding gegeven wordt!  Ik kan het iedereen aanraden!

pixel
Jip Joosten Hinsen
Ik ben zelf net gestart met fotografie en ik heb een hele mooie, inspirerende dag gehad, waarin Peter veel tips  en informatie heeft gegeven over 'Moment Design'. Na deze dag heb je heel veel handvaten om toe te passen zodat je pure beelden kan maken van mensen. Ik had meteen zin om al het geleerde in de praktijk toe te passen. Peter is een fijn en rustig persoon die zich inleeft in jouw situatie. Fijn om van hem te kunnen leren.

Veel gestelde vragen

Waarom zou ik deze training bij jou volgen? Ik ben erg praktisch ingesteld, mijn trainingen zijn dat ook. Ik ben niet van blabla. Ik geef je duidelijke handvatten waar je mee vooruit kunt. Ik ben gecertificeerd Moment Design trainer. 

Moment Design is toch een vaag gedoe? How to keep it real is een training die gebaseerd is op principes van Moment Design aangevuld met mijn eigen ervaring. Het is een erg waardevolle training. Niet alleen voor je bedrijf maar ook voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Om deze waarde niet te grabbel te gooien is er online weinig inhoudelijke informatie over te vinden. Dat maakt dat mensen het soms vaag en onbegrijpelijk vinden.

Wat is het verschil met een introductieworkshop Moment Design? In How to keep it real zit meer informatie dan in de introductieworkshop Moment Design. Het gaat bijvoorbeeld ook over het fotograferen van kinderen en gezinnen.

Is deze introductietraining alleen voor bruidsfotografen? Deze training is geschikt voor iedereen die mensen fotografeert. Het maakt niet uit of dat kinderen, gezinnen, solo portretten of bruidsparen zijn. 

Ik heb een Canon 2000D Mag ik dan meedoen? Er zijn geen vereisten aan apparatuur. Focus ligt in deze training ook niet op techniek, de bediening van je camera of het eindresultaat. Zelfs met een iPhone ben je welkom. 

Deventer is wat ver weg voor mij, kun je ook naar mij toe komen? Sure. Zodra je minimaal vier deelnemers hebt kom ik graag naar je toe.

Geef je ook de opleiding tot gecertificeerd Moment Design fotograaf? Zeker! Na de training kun je bij mij de vervolgopleiding Moment Design volgen. Deze opleiding duurt twee dagen en zal in één weekeinde plaatsvinden. Ik geef deze opleiding slechts één keer per jaar.