Hoge verwachtingen

Het gebeurde een fotograaf in mijn weekend workshop bruidsfotografie. Samen met een stel collega's uit de trouwbranche had ze een mooie styled shoot georganiseerd. Prachtige locatie, dito bruidspaar en het eindresultaat was fantastisch. Mooie beelden en iedereen was happy. Ze had zich zo verheugd op een verdere samenwerking met de andere bedrijven en hoopte op veel opdrachten en verwijzingen. In plaats daar van hoorde ze wekenlang niets. 

Een deksel op je neus krijgen.

Zojuist las ik een story van een andere fotografe die graag verder wilde met new born fotografie. Recent fietste ze alle verloskundigenpraktijken af om te vertellen over haar passie als new born fotograaf. Een paar weken later kwam er nog geen concrete opdracht uit. De ene praktijk had al een fotomuur met versgebakken baby's, de ander had geen belangstelling en de derde had geen tijd. Ik voelde haar teleurstelling door het scherm heen. 

Je wilt te graag

In bovenstaande voorbeelden worden super goede acties gedaan die ik je van harte aanbeveel om te ondernemen. Echter moet je er niet meteen of direct iets van verwachten. Zie het als het inzaaien van een mooi bloembed. Een aantal zaadjes waaien meteen weg, een aantal zaadjes vallen op de stoep en drogen uit, een aantal zaadjes worden opgegeten door vogels, een aantal zaadjes heeft geen energie om te ontspruiten maar de zaadjes die overblijven, die zaadjes komen later in het jaar tot bloei. 

Continue

Ik ben huwelijksfotograaf. En iedereen in mijn omgeving weet dat. Hoe dat komt? Omdat ik daar continue mee bezig ben. Ik draag dat elke dag weer uit. Ik vind het ook superleuk. Het is mijn passie. Ik doe continue 'dingen' rondom huwelijksfotografie en/of bruiloften. 

Continuïteit van je acties is dus een belangrijk onderdeel!

Het kost tijd

Net zoals een zaadje moet ontkiemen moet je relatie met een andere partij ook groeien. Het is - zeker in de eerste jaren van je bestaan als zelfstandige - veel zaaien voordat je kunt oogsten. Ik denk dat het mij zeker drie jaar heeft gekost voordat ik de bloemetjes buiten kon gaan zetten.